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  1. 紀要論文
  2. 実践女子大学生活科学部紀要(Online ISSN: 2433-6645)
  3. 第47号

グリシンナトリウムがハンバーグの嗜好性および保存性に与える影響

https://jissen.repo.nii.ac.jp/records/1033
https://jissen.repo.nii.ac.jp/records/1033
993d158c-609d-49fa-9151-cc1861eb03f0
名前 / ファイル ライセンス アクション
KJ00006290300.pdf KJ00006290300 (1.9 MB)
license.icon
Item type 紀要論文(ELS) / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2010-03-19
タイトル
タイトル グリシンナトリウムがハンバーグの嗜好性および保存性に与える影響
タイトル
タイトル Effects od Sodium Glycine on Gestation of Hamburger Steak and Its Preservative Effects and Hedonic Scale
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 グリシンナトリウム
キーワード
主題Scheme Other
主題 ハンバーグ
キーワード
主題Scheme Other
主題 嗜好性
キーワード
主題Scheme Other
主題 保存効果
キーワード
主題Scheme Other
主題 保湿効果
キーワード
主題Scheme Other
主題 食品添加物
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 glicine sodium
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 hamburger steaks
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 hedonic scale
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 preservative effect
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 moisturizing effect
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 food additive
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
ページ属性
内容記述タイプ Other
内容記述 P(論文)
記事種別(日)
値 原著論文
記事種別(英)
言語 en
値 Original
著者名(日) 畑山, 友紀

× 畑山, 友紀

WEKO 2157

畑山, 友紀

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西島基弘

× 西島基弘

WEKO 2158

西島基弘

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著者名よみ ハタヤマ, ユキ

× ハタヤマ, ユキ

WEKO 2159

ハタヤマ, ユキ

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ニシジマ, モトヒロ

× ニシジマ, モトヒロ

WEKO 2160

ニシジマ, モトヒロ

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著者名(英) Hatayama, Yuki

× Hatayama, Yuki

WEKO 2161

en Hatayama, Yuki

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Nishijima, Motohiro

× Nishijima, Motohiro

WEKO 2162

en Nishijima, Motohiro

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著者所属(日)
値 実践女子大学生活科学部食生活科学科食品衛生学研究室
著者所属(日)
値 実践女子大学生活科学部食生活科学科食品衛生学研究室
著者所属(英)
言語 en
値 Department of Food and Health Sciences
著者所属(英)
言語 en
値 Department of Food and Health Sciences
抄録(英)
内容記述タイプ Other
内容記述 Because of its powerful preservative effects, glycine is used for various purposes including daily prepared foods on shelves. And glycine sodium, which is a sodium salt of glycine, is known for its water retentivity and/or moisturizing effects in hams and sausages products. But it is not a permitted food additive. We first investigated how the glycine sodium affects the taste of hamburger steaks and also its preservative effect, and then obtained the following results: 1) When 0.1% of glycine sodium was added to a hamburger steak, the moisturizing effect was the highest and its taste was most preferred. 2) When 0.1% of glycine sodium was added to a hamburger steak, however, no preservative effect was seen, while 0.2% showed a degree of oreservative effect but none of the gustatory effects.
雑誌書誌ID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN10494731
書誌情報 実践女子大学生活科学部紀要

巻 47, p. 95-101, 発行日 2010-03-19
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Ver.1 2023-05-15 12:59:01.755322
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