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  1. 紀要論文
  2. 実践女子大学生活科学部紀要(Online ISSN: 2433-6645)
  3. 第50号

市販塩麹製品と自家製塩麹中の酵素活性比較

https://jissen.repo.nii.ac.jp/records/1155
https://jissen.repo.nii.ac.jp/records/1155
e966a240-53d4-4f62-bfc2-b0ebc2938c23
名前 / ファイル ライセンス アクション
生活科学50-16.pdf 生活科学50-16 (1.5 MB)
license.icon
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2013-04-01
タイトル
タイトル 市販塩麹製品と自家製塩麹中の酵素活性比較
タイトル
タイトル Comparison of Enzyme Activities of Commercial Salted-koji and Homemade Salted-koji.
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 塩麹
キーワード
主題Scheme Other
主題 分生子
キーワード
主題Scheme Other
主題 発芽能
キーワード
主題Scheme Other
主題 発芽率
キーワード
主題Scheme Other
主題 低温殺菌
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Salted-koji
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 condia
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 germination_ability
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 germination_rate
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 pasteurization
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
著者 阿部, 真紀

× 阿部, 真紀

WEKO 2568

阿部, 真紀

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小針, 清子

× 小針, 清子

WEKO 2569

小針, 清子

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秋田, 修

× 秋田, 修

WEKO 2570

秋田, 修

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著者別名
識別子Scheme WEKO
識別子 2571
姓名 Abe, Maki
著者別名
識別子Scheme WEKO
識別子 2572
姓名 Kobari, Sayako
著者別名
識別子Scheme WEKO
識別子 2573
姓名 Akita, Osamu
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 Many kinds of salted-koji( rice-koji soaked in salted water) for pickle preparation have cometo be sold in market recently. We assayed salt and alcohol concentrations of five commercialsalted-koji. Salt concentrations were 10.2% to 13.2% and alcohol concentrations distributedfrom 2.2% to 5.7%.In addition we assayed germination ability of koji-mold (Aspergillus oryzae) and enzymeactivities remaining in five commercial salted-koji and homemade salted-koji. Homemadesalted-koji maintained the germination ability, but no commercial salted-koji showed thegermination ability.Most of the saccharifying enzyme activities of commercial salted-koji were lower than theactivities of homemade salted-koji. On the other hand, commercial salted-koji E and D had thehighest acid protease and neutral protease activities respectively in all samples. We examinedthe effect of pasteurization and ethanol on enzyme activities by using homemade salted-koji.
内容記述
内容記述タイプ Other
内容記述 Many kinds of salted-koji( rice-koji soaked in salted water) for pickle preparation have cometo be sold in market recently. We assayed salt and alcohol concentrations of five commercialsalted-koji. Salt concentrations were 10.2% to 13.2% and alcohol concentrations distributedfrom 2.2% to 5.7%.In addition we assayed germination ability of koji-mold (Aspergillus oryzae) and enzymeactivities remaining in five commercial salted-koji and homemade salted-koji. Homemadesalted-koji maintained the germination ability, but no commercial salted-koji showed thegermination ability.Most of the saccharifying enzyme activities of commercial salted-koji were lower than theactivities of homemade salted-koji. On the other hand, commercial salted-koji E and D had thehighest acid protease and neutral protease activities respectively in all samples. We examinedthe effect of pasteurization and ethanol on enzyme activities by using homemade salted-koji.
書誌情報 実践女子大学生活科学部紀要
en : Bulletin of Jissen Women's University, Faculty of Human Life Sciences

巻 50, p. 171-176, 発行日 2013-03-10
出版者
出版者 実践女子大学
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 13413244
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN10494731
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Ver.1 2023-05-15 12:59:56.937668
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