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  1. 紀要論文
  2. 実践女子大学生活科学部紀要(Online ISSN: 2433-6645)
  3. 第47号

山椒 (Zanthoxylum piperitum DC.) の成長過程及び機械的刺激による香気成分の変化

https://jissen.repo.nii.ac.jp/records/1031
https://jissen.repo.nii.ac.jp/records/1031
1b947d06-9e40-4958-b53a-3067ea4aa522
名前 / ファイル ライセンス アクション
KJ00006290059.pdf KJ00006290059 (2.7 MB)
license.icon
Item type 紀要論文(ELS) / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2010-03-19
タイトル
タイトル 山椒 (Zanthoxylum piperitum DC.) の成長過程及び機械的刺激による香気成分の変化
タイトル
タイトル Quantitative Changes in Volatile Components of Japanese Peppers (Zanthoxylum piperitum DC.) -During Growth Process or with Mechanical Stimulus-
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 山椒
キーワード
主題Scheme Other
主題 青山椒
キーワード
主題Scheme Other
主題 香気成分
キーワード
主題Scheme Other
主題 匂い嗅ぎ分析装置
キーワード
主題Scheme Other
主題 固相抽出
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Japanese pepper
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 green fruit
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 volatile compounds
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 GC-Olfactometry
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 solid phase microextraction
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
ページ属性
内容記述タイプ Other
内容記述 P(論文)
記事種別(日)
値 原著論文
記事種別(英)
言語 en
値 Original
著者名(日) 数野, 千恵子

× 数野, 千恵子

WEKO 2136

数野, 千恵子

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江端, 恵加

× 江端, 恵加

WEKO 2137

江端, 恵加

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織田, 佐知子

× 織田, 佐知子

WEKO 2138

織田, 佐知子

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佐藤, 幸子

× 佐藤, 幸子

WEKO 2139

佐藤, 幸子

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著者名よみ カズノ, チエコ

× カズノ, チエコ

WEKO 2140

カズノ, チエコ

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エバタ, アヤコ

× エバタ, アヤコ

WEKO 2141

エバタ, アヤコ

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オダ, サチコ

× オダ, サチコ

WEKO 2142

オダ, サチコ

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サトウ, サチコ

× サトウ, サチコ

WEKO 2143

サトウ, サチコ

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著者名(英) Kazuno, Chieko

× Kazuno, Chieko

WEKO 2144

en Kazuno, Chieko

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Ebata, Ayaka

× Ebata, Ayaka

WEKO 2145

en Ebata, Ayaka

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Oda, Sachiko

× Oda, Sachiko

WEKO 2146

en Oda, Sachiko

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Sato, Sachiko

× Sato, Sachiko

WEKO 2147

en Sato, Sachiko

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著者所属(日)
値 実践女子大学生活科学部食生活科学科調理学第一研究室
著者所属(日)
値 実践女子大学生活科学部食生活科学科調理学第一研究室
著者所属(日)
値 実践女子大学生活科学部食生活科学科調理学第一研究室
著者所属(日)
値 戸板女子短期大学
著者所属(英)
言語 en
値 Department of Food and Human Science
著者所属(英)
言語 en
値 Department of Food and Human Science
著者所属(英)
言語 en
値 Department of Food and Human Science
著者所属(英)
言語 en
値 Toita Women's Junior College
抄録(英)
内容記述タイプ Other
内容記述 We first investigated the volatile components of fresh young leaves of Japanese peppers and green fruits that are mainly used for cooking. Using a sniffing device, we studied how those components quantitatively changed during the growth process of the leaves, or with cooking method (e.g., slapping by hands, mincing). We obtained the following results: The α-Pinene and Phellandrene were very much related to the changes in the volatile components. As the leaves grew, the amount ofα-Pinene, Phellandrene, Citronellal and Caryophyllene in them increased but that of Myrcene and Limonene decreased. When the leaves were mechanically-stimulated, the amount of Citronellal and Caryophyllene in them decreased. Citronellal had the strongest smell among the volatile components of green fruits. Camphene, as a volatile component of green fruits, had a smell but as a volatile component of leaves, had no smell.
雑誌書誌ID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN10494731
書誌情報 実践女子大学生活科学部紀要

巻 47, p. 79-85, 発行日 2010-03-19
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Ver.1 2023-05-15 12:59:03.361757
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