WEKO3
アイテム
100%野菜ジュース摂取に伴う葉酸栄養状態の変化
https://doi.org/10.34388/1157.00001297
https://doi.org/10.34388/1157.00001297140a7b44-7eab-400d-9f8f-e63ad3d55a67
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
---|---|---|
![]() |
Item type | 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||
---|---|---|---|---|---|---|
公開日 | 2015-05-11 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | 100%野菜ジュース摂取に伴う葉酸栄養状態の変化 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | Change in the nutritional status of folic acid with the intake of 100% vegetables juice. | |||||
言語 | en | |||||
言語 | ||||||
言語 | jpn | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 野菜ジュース | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 副菜 | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | サービング | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 葉酸 | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | ホモシステイン | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | システイン | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | vegetables juice | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | vegetable dish | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | serving | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | folic acid | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | homocysteine | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | cysteine | |||||
資源タイプ | ||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||
ID登録 | ||||||
ID登録 | 10.34388/1157.00001297 | |||||
ID登録タイプ | JaLC | |||||
著者 |
細川, 優
× 細川, 優× 鈴木, 知夏× 米山, ひかる× 水上, 由紀× 細川, 裕子 |
|||||
著者別名 | ||||||
識別子Scheme | WEKO | |||||
識別子 | 2937 | |||||
姓名 | Hosokawa, Yu | |||||
著者別名 | ||||||
識別子Scheme | WEKO | |||||
識別子 | 2938 | |||||
姓名 | Suzuki, Chika | |||||
著者別名 | ||||||
識別子Scheme | WEKO | |||||
識別子 | 2939 | |||||
姓名 | Yoneyama, Hikaru | |||||
著者別名 | ||||||
識別子Scheme | WEKO | |||||
識別子 | 2940 | |||||
姓名 | Mizukami, Yuki | |||||
著者別名 | ||||||
識別子Scheme | WEKO | |||||
識別子 | 2941 | |||||
姓名 | Hosokawa, Yuko | |||||
抄録 | ||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||
内容記述 | We had 14 female college students take in 100% vegetable juice for 18 days to examine the influence of the 100% vegetable juice intake on internal folic acid nutritional status. We also examined a change of blood folic acid concentration, plasma homocysteine concentration and plasma cysteine concentration. The plasma folic acid concentration had significantly increased after the 100% vegetable juice intake. However, the red blood cell folic acid concentration did not have the change. In addition, the plasma homocysteine concentration which reflects an internal folic acid nutritional status, had significantly decreased after the intake of 100% vegetable juice, but there was no change to plasma cysteine concentration. From the above-mentioned result, it was supposed that the internal folic acid nutritional status was improved by an intake of the 100% vegetable juice for 18 days. | |||||
書誌情報 |
実践女子大学生活科学部紀要 en : Bulletin of Jissen Women's University Faculty of Human Life Sciences 巻 52, p. 23-27, 発行日 2015-03-31 |
|||||
出版者 | ||||||
出版者 | 実践女子大学 | |||||
ISSN | ||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||
収録物識別子 | 13413244 | |||||
書誌レコードID | ||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||
収録物識別子 | AN10494731 |