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  1. 紀要論文
  2. 実践女子大学生活科学部紀要(Online ISSN: 2433-6645)
  3. 第53号

地域在住男性高齢者を対象とした通いの場の創出課題

https://doi.org/10.34388/1157.00001415
https://doi.org/10.34388/1157.00001415
d1e6b4f3-da4f-41a3-8ed0-478c4698a6f7
名前 / ファイル ライセンス アクション
生活科学53-1.pdf 生活科学53-1 (1.0 MB)
license.icon
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2016-05-21
タイトル
タイトル 地域在住男性高齢者を対象とした通いの場の創出課題
タイトル
タイトル Creation of areas maybe“ facilities” intended for the community-dwelling older men
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 地域在住男性高齢者
キーワード
主題Scheme Other
主題 介護予防
キーワード
主題Scheme Other
主題 自助
キーワード
主題Scheme Other
主題 虚弱
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 community-dwelling older men
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 preventive care
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 self-help
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 frailty
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
ID登録
ID登録 10.34388/1157.00001415
ID登録タイプ JaLC
著者 辛島, 順子

× 辛島, 順子

WEKO 3148

辛島, 順子

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中川, 靖枝

× 中川, 靖枝

WEKO 3149

中川, 靖枝

Search repository
著者別名
識別子Scheme WEKO
識別子 3150
姓名 Karashima, Junko
著者別名
識別子Scheme WEKO
識別子 3151
姓名 Nakagawa, Yasue
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 As Japan enters the era of a super-aging society, care prevention, mitigation of prevention and care state that the elderly become need of nursing care state, the prevention of deterioration is promoted. This study focused on cooking classes that targeted community-dwelling men in June of 2012. Contributes to the “self-help” and preventive care of the elderly, an increase in participants through the connection between people, it is to identify issues for the activities to expand the field of attending community-dwelling older men. A questionnaire survey was administered to a class of cooking participants and non-participants from May to September 2014. The questions to the non-participants focused on their awareness of the cooking classes and their intention to participate in the future. The average age of the participants was 77.9 ± 9.4 years, and that of the non-participants was 77.5 ± 6.2 years. The comparison between the participants and the non-participants showed that more participants were interested in cooking. Although 93.3% of the non-participants knew about the cooking classes, only 26.7% reported a willingness to participate in future. This study shows that it is necessary to emphasize the importance of having a location where local residents can interact and enjoy food through various activities.
書誌情報 実践女子大学生活科学部紀要
en : Bulletin of Jissen Women's University Faculty of Human Life Sciences

巻 53, p. 1-6, 発行日 2016-03-31
出版者
出版者 実践女子大学
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 13413244
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN10494731
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Ver.1 2023-05-15 12:34:47.847191
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