ログイン
言語:

WEKO3

  • トップ
  • ランキング
To
lat lon distance
To

Field does not validate



インデックスリンク

インデックスツリー

メールアドレスを入力してください。

WEKO

One fine body…

WEKO

One fine body…

アイテム

  1. 紀要論文
  2. 実践女子大学生活科学部紀要(Online ISSN: 2433-6645)
  3. 第55号

パウンドケーキの嗜好性

https://doi.org/10.34388/1157.00001815
https://doi.org/10.34388/1157.00001815
adea9a4f-8184-4aa2-a300-b5d212399b43
名前 / ファイル ライセンス アクション
生活科学55-2.pdf 生活科学55-2 (617.8 kB)
license.icon
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2018-03-09
タイトル
タイトル パウンドケーキの嗜好性
タイトル
タイトル The palatability of pound cakes
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 植物油
キーワード
主題Scheme Other
主題 バター
キーワード
主題Scheme Other
主題 破断特性
キーワード
主題Scheme Other
主題 香気成分
キーワード
主題Scheme Other
主題 官能評価
キーワード
主題Scheme Other
主題 ガスクロマトグラフィー / マススペクトロメトリー
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 vegetable oil
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 butter
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 rupture property
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 odour-active compounds
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 sensory evaluation
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 gas chromatography/ mass spectrometry(GC/MS)
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
ID登録
ID登録 10.34388/1157.00001815
ID登録タイプ JaLC
著者 佐藤, 幸子

× 佐藤, 幸子

WEKO 4024

佐藤, 幸子

Search repository
桑野, 恵理子

× 桑野, 恵理子

WEKO 4025

桑野, 恵理子

Search repository
中條, 祥子

× 中條, 祥子

WEKO 4026

中條, 祥子

Search repository
長岡, 麻紀

× 長岡, 麻紀

WEKO 4027

長岡, 麻紀

Search repository
栗原, 幸子

× 栗原, 幸子

WEKO 4028

栗原, 幸子

Search repository
著者別名
識別子Scheme WEKO
識別子 4029
姓名 Sato, Sachiko
著者別名
識別子Scheme WEKO
識別子 4030
姓名 Kuwano, Eriko
著者別名
識別子Scheme WEKO
識別子 4031
姓名 Nakajo, Shoko
著者別名
識別子Scheme WEKO
識別子 4032
姓名 Nagaoka, Maki
著者別名
識別子Scheme WEKO
識別子 4033
姓名 Kurihara, Sachiko
抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 Pound cake is a traditional, baked, French sweet, whose main ingredient is butter. In recent years, however, many of the commercially available pound cakes use vegetable oil, instead. In this study, we evaluated the palatability of pound cakes by preparing them with butter and vegetable oil, determining their traits such as color, breaking properties, and odor-active compounds, and finally performing a sensory evaluation of their palatability on a scale of 1 to 5.
 The results of instrumental analysis showed no difference in color within the limit of visual recognition. Their breaking strengths indicated that pound cakes made with vegetable oil can resist higher breaking pressure than those made with butter, and analysis by GC/MS and GC/O led to detection of odor-active compounds of butter but not those of vegetable oil. Pound cakes made with butter ranked the highest in overall sensory evaluation. Based on these results, it was revealed that pound cakes made with butter have better palatability and their hardness as well as flavor has favorable effects on palatability.
書誌情報 実践女子大学生活科学部紀要
en : Bulletin of Jissen Women's University Faculty of Human Life Sciences

巻 55, p. 9-16, 発行日 2018-03-09
出版者
出版者 実践女子大学
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 24336645
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN10494731
戻る
0
views
See details
Views

Versions

Ver.1 2023-05-15 12:35:09.743195
Show All versions

Share

Mendeley Twitter Facebook Print Addthis

Cite as

エクスポート

OAI-PMH
  • OAI-PMH JPCOAR 2.0
  • OAI-PMH JPCOAR 1.0
  • OAI-PMH DublinCore
  • OAI-PMH DDI
Other Formats
  • JSON
  • BIBTEX

Confirm


Powered by WEKO3


Powered by WEKO3