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  1. 紀要論文
  2. 実践女子大学生活科学部紀要(Online ISSN: 2433-6645)
  3. 第43号

ゼリーの色が味覚の判別に与える影響

https://jissen.repo.nii.ac.jp/records/952
https://jissen.repo.nii.ac.jp/records/952
c8942688-aea4-4755-ac31-0e14e3616095
名前 / ファイル ライセンス アクション
KJ00004386052.pdf KJ00004386052 (521.1 kB)
license.icon
Item type 紀要論文(ELS) / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2006-03-25
タイトル
タイトル ゼリーの色が味覚の判別に与える影響
タイトル
タイトル Effects of Color on the Taste Sense of Fruit Flavored Jelly
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 果物
キーワード
主題Scheme Other
主題 ゼリー
キーワード
主題Scheme Other
主題 色
キーワード
主題Scheme Other
主題 味覚
キーワード
主題Scheme Other
主題 香味料
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 fruit
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 jelly
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 color
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 taste
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 flavor
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
ページ属性
内容記述タイプ Other
内容記述 P(論文)
記事種別(日)
値 原著論文
記事種別(英)
言語 en
値 Original
著者名(日) 数野, 千恵子

× 数野, 千恵子

WEKO 1770

数野, 千恵子

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渡部, 絵里香

× 渡部, 絵里香

WEKO 1771

渡部, 絵里香

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藤田, 綾子

× 藤田, 綾子

WEKO 1772

藤田, 綾子

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増尾, 侑子

× 増尾, 侑子

WEKO 1773

増尾, 侑子

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著者名よみ カズノ, チエコ

× カズノ, チエコ

WEKO 1774

カズノ, チエコ

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ワタベ, エリカ

× ワタベ, エリカ

WEKO 1775

ワタベ, エリカ

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フジタ, アヤコ

× フジタ, アヤコ

WEKO 1776

フジタ, アヤコ

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マスオ, ユウコ

× マスオ, ユウコ

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マスオ, ユウコ

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著者名(英) KAZUNO, Chieko

× KAZUNO, Chieko

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en KAZUNO, Chieko

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WATABE, Erika

× WATABE, Erika

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en WATABE, Erika

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FUJITA, Ayako

× FUJITA, Ayako

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en FUJITA, Ayako

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MASUO, Yuko

× MASUO, Yuko

WEKO 1781

en MASUO, Yuko

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著者所属(日)
値 食生活科学科 調理学第一研究室
著者所属(日)
値 食生活科学科 調理学第一研究室
著者所属(日)
値 食生活科学科 調理学第一研究室
著者所属(日)
値 食生活科学科 調理学第一研究室
著者所属(英)
言語 en
値 Department of Food and Health Science
著者所属(英)
言語 en
値 Department of Food and Health Science
著者所属(英)
言語 en
値 Department of Food and Health Science
著者所属(英)
言語 en
値 Department of Food and Health Science
抄録(英)
内容記述タイプ Other
内容記述 The colors of foods, which may remind ones of the tastes, are important for the delicate sensing. Jellies with the tastes and flavors but with several colors for apple, lemon, strawberry and orange, were prepared. Sensory evaluations of the samples in regard to the colors and tastes were examined with 20 subjects/one sample by the questionnaire method. The results are summarized as follows. 1. The kinds of fruits presumed were correctly judged when the colors, tastes and flavors are in agreement with the native ones. Subjects answered that their judgements were made first by the colors and afterward confirmed by the agreement of the impressions with the tastes and flavors. 2. When the colors, tastes and flavors were unmatched, unusual sense and distaste were shown. 3. Among the jellies with the same taste and flavor but with different colors, yellow one tasted sour most strongly, indicating the strong influence of the colors on the tastes. 4. With jellies like Lemon and Mellon having peculiar tastes and flavors, the tastes were not so mach influenced by the colors.
雑誌書誌ID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN10494731
書誌情報 実践女子大学生活科学部紀要

巻 43, p. 1-7, 発行日 2006-03-25
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Ver.1 2023-05-15 12:58:05.456703
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