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電解生成水及びRO水の花巻およびスープストックへの適用
https://jissen.repo.nii.ac.jp/records/1010
https://jissen.repo.nii.ac.jp/records/1010479b4a16-ca25-4606-9856-2ae363dd024c
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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![]() |
Item type | 紀要論文(ELS) / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||
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公開日 | 2009-03-01 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | 電解生成水及びRO水の花巻およびスープストックへの適用 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | Applying Electrolyzed water and Reverse Osmosis water to Hanamaki and Soup stock | |||||
言語 | en | |||||
言語 | ||||||
言語 | jpn | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 電解生成水 | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 逆浸透膜水 | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | スープストック | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 花巻 | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | electrolyzed water | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | reverse osmosis water | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | soupstock | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | hanamaki | |||||
資源タイプ | ||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||
ページ属性 | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | P(論文) | |||||
記事種別(日) | ||||||
値 | 原著論文 | |||||
記事種別(英) | ||||||
言語 | en | |||||
値 | Original | |||||
著者名(日) |
数野, 千恵子
× 数野, 千恵子× 江端, 恵加× 大森, 春美× 高橋, 知恵× 渡部, 絵里香× 綿貫, 亜紀 |
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著者名よみ |
カズノ, チエコ
× カズノ, チエコ× エバタ, アヤカ× オオモリ, ハルミ× タカハシ, チエ× ワタベ, エリカ× ワタヌキ, アキ |
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著者名(英) |
Kazuno, Chieko
× Kazuno, Chieko× Ebata, Ayaka× Omori, Harumi× Takahashi, Chie× Watabe, Erika× Watanuki, Aki |
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著者所属(日) | ||||||
値 | 実践女子大学生活科学部食生活科学科調理学第一研究室 | |||||
著者所属(日) | ||||||
値 | 実践女子大学生活科学部食生活科学科調理学第一研究室 | |||||
著者所属(日) | ||||||
値 | 実践女子大学生活科学部食生活科学科調理学第一研究室 | |||||
著者所属(日) | ||||||
値 | 実践女子大学生活科学部食生活科学科調理学第一研究室 | |||||
著者所属(日) | ||||||
値 | 実践女子大学生活科学部食生活科学科調理学第一研究室 | |||||
著者所属(日) | ||||||
値 | ホシザキ電機株式会社 | |||||
著者所属(英) | ||||||
言語 | en | |||||
値 | Department of Food and Health Sciences | |||||
著者所属(英) | ||||||
言語 | en | |||||
値 | Department of Food and Health Sciences | |||||
著者所属(英) | ||||||
言語 | en | |||||
値 | Department of Food and Health Sciences | |||||
著者所属(英) | ||||||
言語 | en | |||||
値 | Department of Food and Health Sciences | |||||
著者所属(英) | ||||||
言語 | en | |||||
値 | Department of Food and Health Sciences | |||||
著者所属(英) | ||||||
言語 | en | |||||
値 | Hoshizaki Electric Co., LTD. | |||||
抄録(英) | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | Alkaline electrolyzed water, acid electrolyzed water, reverse osmosis water (RO water), and tap water are used, and they are hanamaki and soup stock was prepared. About the hanamaki, fracture hardness and an organoleptic test were conducted and it examined which water is suitable. As a result, the clear difference by sample water was looked at by neither hardness nor the taste in the hanamaki. The soup stock was measured for the content of a nucleic acid system substance and free amino acid, and the color of soup and an organoleptic test were examined to see which water is suitable. The acid electrolyzed water which had extracted most mostly the content of inosinic acid and free amino acid. The organolepcit test was carried out to find which was the most delicious. | |||||
雑誌書誌ID | ||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||
収録物識別子 | AN10494731 | |||||
書誌情報 |
実践女子大学生活科学部紀要 巻 46, p. 23-28, 発行日 2009-03-01 |