ログイン
言語:

WEKO3

  • トップ
  • ランキング
To
lat lon distance
To

Field does not validate



インデックスリンク

インデックスツリー

メールアドレスを入力してください。

WEKO

One fine body…

WEKO

One fine body…

アイテム

  1. 紀要論文
  2. 実践女子大学生活科学部紀要(Online ISSN: 2433-6645)
  3. 第47号

多糖ゲルによる糖質加水分解酵素のアフィニティ-クロマトグラフィ-

https://jissen.repo.nii.ac.jp/records/1030
https://jissen.repo.nii.ac.jp/records/1030
dcbd4e1c-3716-461c-96d3-466c24c6ae41
名前 / ファイル ライセンス アクション
KJ00006289360.pdf KJ00006289360 (1.7 MB)
license.icon
Item type 紀要論文(ELS) / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2010-03-19
タイトル
タイトル 多糖ゲルによる糖質加水分解酵素のアフィニティ-クロマトグラフィ-
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 多糖ゲル
キーワード
主題Scheme Other
主題 加水分解酵素
キーワード
主題Scheme Other
主題 α-アミラーゼ
キーワード
主題Scheme Other
主題 ガラクタナーゼ
キーワード
主題Scheme Other
主題 トレハラーゼ
キーワード
主題Scheme Other
主題 アルギン酸リアーゼ
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 polysaccharide-gel
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 hydrolase
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 α-amylase
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 galactanase
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 trehalase
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 alginate-lyase
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
ページ属性
内容記述タイプ Other
内容記述 P(論文)
記事種別(日)
値 原著論文
記事種別(英)
言語 en
値 Original
著者名(日) 荒木, 紀美

× 荒木, 紀美

WEKO 2121

荒木, 紀美

Search repository
田中, 奈穂美

× 田中, 奈穂美

WEKO 2122

田中, 奈穂美

Search repository
萩原, 歩美

× 萩原, 歩美

WEKO 2123

萩原, 歩美

Search repository
波多野, 智子

× 波多野, 智子

WEKO 2124

波多野, 智子

Search repository
小林, 幹彦

× 小林, 幹彦

WEKO 2125

小林, 幹彦

Search repository
著者名よみ アラキ, モトミ

× アラキ, モトミ

WEKO 2126

アラキ, モトミ

Search repository
タナカ, ナオミ

× タナカ, ナオミ

WEKO 2127

タナカ, ナオミ

Search repository
ハギワラ, アユミ

× ハギワラ, アユミ

WEKO 2128

ハギワラ, アユミ

Search repository
ハタノ, トモコ

× ハタノ, トモコ

WEKO 2129

ハタノ, トモコ

Search repository
コバヤシ, ミキヒコ

× コバヤシ, ミキヒコ

WEKO 2130

コバヤシ, ミキヒコ

Search repository
著者名(英) Araki, Motomi

× Araki, Motomi

WEKO 2131

en Araki, Motomi

Search repository
Tanaka, Naomi

× Tanaka, Naomi

WEKO 2132

en Tanaka, Naomi

Search repository
Hagiwara, Ayumi

× Hagiwara, Ayumi

WEKO 2133

en Hagiwara, Ayumi

Search repository
Hatano, Tomoko

× Hatano, Tomoko

WEKO 2134

en Hatano, Tomoko

Search repository
Kobayashi, Mikihiko

× Kobayashi, Mikihiko

WEKO 2135

en Kobayashi, Mikihiko

Search repository
著者所属(日)
値 実践女子大学生活科学部食生活科学科食品科学研究室
著者所属(日)
値 実践女子大学生活科学部食生活科学科食品科学研究室
著者所属(日)
値 実践女子大学生活科学部食生活科学科食品科学研究室
著者所属(日)
値 実践女子大学生活科学部食生活科学科食品科学研究室
著者所属(日)
値 実践女子大学生活科学部食生活科学科食品科学研究室
著者所属(英)
言語 en
値 Department of Food and Health Sciences
著者所属(英)
言語 en
値 Department of Food and Health Sciences
著者所属(英)
言語 en
値 Department of Food and Health Sciences
著者所属(英)
言語 en
値 Department of Food and Health Sciences
著者所属(英)
言語 en
値 Department of Food and Health Sciences
抄録(英)
内容記述タイプ Other
内容記述 Soluble starch, pectic acid and alginic acid were cross-linked by polyacrylamide. Several enzymes, including commercially available specimen and food material sources, were examined for their specificities to the polysaccharide gels. α-Amylase showed high affinity for the starch-gel in the presence of 3M ammonium sulfate and eluted with the buffer solution containing no ammonium sulfate. Pectinase and alginate-lyase bound to the pectin-gel and the alginate-gel, respectively. On the other hand, galactanase form the common bean (Phaseolus vulgaris L) bound to the starch-gel ; however, trehalase did not bound to this gel. Highly purified alginate-lyase was obtained by the current affinity chromatography method. Based on these results, relationship between the chemical structure of the polysaccharide-gels and the substrate specificity of the enzymes was discussed.
雑誌書誌ID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN10494731
書誌情報 実践女子大学生活科学部紀要

巻 47, p. 71-77, 発行日 2010-03-19
戻る
0
views
See details
Views

Versions

Ver.1 2023-05-15 12:59:04.225703
Show All versions

Share

Mendeley Twitter Facebook Print Addthis

Cite as

エクスポート

OAI-PMH
  • OAI-PMH JPCOAR 2.0
  • OAI-PMH JPCOAR 1.0
  • OAI-PMH DublinCore
  • OAI-PMH DDI
Other Formats
  • JSON
  • BIBTEX

Confirm


Powered by WEKO3


Powered by WEKO3