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  1. 紀要論文
  2. 実践女子大学生活科学部紀要(Online ISSN: 2433-6645)
  3. 第48号

照明の種類が食物のおいしさに与える影響

https://jissen.repo.nii.ac.jp/records/1042
https://jissen.repo.nii.ac.jp/records/1042
ead38a59-1dac-4f87-aa95-87300791ee1d
名前 / ファイル ライセンス アクション
KJ00006903659.pdf KJ00006903659 (1.4 MB)
license.icon
Item type 紀要論文(ELS) / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2011-03-10
タイトル
タイトル 照明の種類が食物のおいしさに与える影響
タイトル
タイトル Effects of Lightings on Delicious-Looking Foods
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 照明効果
キーワード
主題Scheme Other
主題 食卓空間
キーワード
主題Scheme Other
主題 官能検査
キーワード
主題Scheme Other
主題 電球型蛍光灯
キーワード
主題Scheme Other
主題 白熱電球
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 lighting effects
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 dining space
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 sensory test
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 fluorescent lamp
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 incandescent lamp
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
ページ属性
内容記述タイプ Other
内容記述 P(論文)
記事種別(日)
値 原著論文
記事種別(英)
言語 en
値 Original
著者名(日) 織田, 佐知子

× 織田, 佐知子

WEKO 2202

織田, 佐知子

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佐藤, 浩美

× 佐藤, 浩美

WEKO 2203

佐藤, 浩美

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数野, 千恵子

× 数野, 千恵子

WEKO 2204

数野, 千恵子

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著者名よみ オダ, サチコ

× オダ, サチコ

WEKO 2205

オダ, サチコ

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サトウ, ヒロミ

× サトウ, ヒロミ

WEKO 2206

サトウ, ヒロミ

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カズノ, チエコ

× カズノ, チエコ

WEKO 2207

カズノ, チエコ

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著者名(英) Oda, Sachiko

× Oda, Sachiko

WEKO 2208

en Oda, Sachiko

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Sato, Hiromi

× Sato, Hiromi

WEKO 2209

en Sato, Hiromi

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Kazuno, Chieko

× Kazuno, Chieko

WEKO 2210

en Kazuno, Chieko

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著者所属(日)
値 実践女子大学生活科学部食生活科学科
著者所属(日)
値 実践女子大学生活科学部食生活科学科
著者所属(日)
値 実践女子大学生活科学部食生活科学科
著者所属(英)
言語 en
値 Department of Food and Health Sciences
著者所属(英)
言語 en
値 Department of Food and Health Sciences
著者所属(英)
言語 en
値 Department of Food and Health Sciences
抄録(英)
内容記述タイプ Other
内容記述 It is said that the sense used most when the person judges deliciousness is sight. In this study, food was illuminated with a different lighting, and a comparative study was made of the effects of each lighting on deliciousness. The lights were used three type of compact fluorescent lamps(cool white lamp(A), daylight lamp(B), warm white lamp(C)) and incandescent lamp(D). The subject of food were hot food/ (hashed potato) and fresh food (fruit). The fruits basket included an apple (red), a green grape (green), a banana (yellow), and a purple grape. That was the basic color of the food. These were set up in white boxes, and the way of seeing it was investigated. Moreover, a photograph was taken when food was illuminated with each lamp; it was measured with the colorimetry meter, and the relation to each item was examined. The lightest evaluation was incandescent lamp(D) when people look at hashed potato, and cool white lamp(A) when people look at the fruits. With cool white lamps(A), the evaluation was different according to the color and the question item as a basic color of food.
雑誌書誌ID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN10494731
書誌情報 実践女子大学生活科学部紀要

巻 48, p. 13-18, 発行日 2011-03-10
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Ver.1 2023-05-15 12:59:31.067761
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