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アイテム
市販おにぎりの細菌汚染および保存による細菌の挙動
https://jissen.repo.nii.ac.jp/records/1009
https://jissen.repo.nii.ac.jp/records/10090377b729-44b3-407a-8f2d-e049608136cb
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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![]() |
Item type | 紀要論文(ELS) / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||
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公開日 | 2009-03-01 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | 市販おにぎりの細菌汚染および保存による細菌の挙動 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | Microbial contamination of commercial rice ball by marine foods | |||||
言語 | en | |||||
言語 | ||||||
言語 | jpn | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | おにぎり | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 一般細菌 | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 大腸菌群 | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 黄色ブドウ球菌 | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 海産物 | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | rice ball | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | general bacteria | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | coliforms | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Staphlococcus aureus | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | marine foods | |||||
資源タイプ | ||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||
ページ属性 | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | P(論文) | |||||
記事種別(日) | ||||||
値 | 原著論文 | |||||
記事種別(英) | ||||||
言語 | en | |||||
値 | Original | |||||
著者名(日) |
民谷, 万里子
× 民谷, 万里子× 左官, 愛野× 西島, 基弘 |
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著者名よみ |
タミヤ, マリコ
× タミヤ, マリコ× サカン, アヤ× ニシジマ, モトヒロ |
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著者名(英) |
Tamiya, Mariko
× Tamiya, Mariko× Sakan, Aya× Nishijima, Motohiro |
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著者所属(日) | ||||||
値 | 戸板女子短期大学 | |||||
著者所属(日) | ||||||
値 | 実践女子大学生活科学部食生活科学科食品衛生学研究室 | |||||
著者所属(日) | ||||||
値 | 実践女子大学生活科学部食生活科学科食品衛生学研究室 | |||||
著者所属(英) | ||||||
言語 | en | |||||
値 | TOITA WOMEN'S JUNIOR COLLEGE | |||||
著者所属(英) | ||||||
言語 | en | |||||
値 | Department of Food and Human Science | |||||
著者所属(英) | ||||||
言語 | en | |||||
値 | Department of Food and Human Science | |||||
抄録(英) | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | Recently rice balls with various stuffing are seen sold in many places like convenience stores and delicatessen. We surveyed bacterial contamination in them mainly mixed with marine food. Research was made on bacterial action after purchase to expiry date, and also on how they react to an added Escherichia coli, in particular when the preserving condition is worse. The level of general bacteria, coliforms and Staphylococcus aureus in rice balls are kept at 10^5CFU/g, but some expired rice balls indicate over 10^7CFU/g. Also, some rice balls showed increased bacteria over 10^7CFU/g, when E.coli is added and it is left at room temperature. Therefore, rice ball products need to be eaten soon after purchase and there is need to be cautious about the temperature of its preservation. | |||||
雑誌書誌ID | ||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||
収録物識別子 | AN10494731 | |||||
書誌情報 |
実践女子大学生活科学部紀要 巻 46, p. 15-21, 発行日 2009-03-01 |