ログイン
言語:

WEKO3

  • トップ
  • ランキング
To
lat lon distance
To

Field does not validate



インデックスリンク

インデックスツリー

メールアドレスを入力してください。

WEKO

One fine body…

WEKO

One fine body…

アイテム

  1. 紀要論文
  2. 実践女子大学生活科学部紀要(Online ISSN: 2433-6645)
  3. 第44号

在宅要支援・要介護高齢者の食事サービスの役割

https://jissen.repo.nii.ac.jp/records/981
https://jissen.repo.nii.ac.jp/records/981
623f0e9d-843c-4eb1-bdd0-75fcbb3495f1
名前 / ファイル ライセンス アクション
KJ00004688107.pdf KJ00004688107 (445.1 kB)
license.icon
Item type 紀要論文(ELS) / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2007-03-29
タイトル
タイトル 在宅要支援・要介護高齢者の食事サービスの役割
タイトル
タイトル The Role of Meal Service on the Elderly Requiring Support and Long-term Care in the Community
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 高齢者
キーワード
主題Scheme Other
主題 食事サービス
キーワード
主題Scheme Other
主題 生活の質
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 the elderly
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 meal service
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 quality of life
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
ページ属性
内容記述タイプ Other
内容記述 P(論文)
記事種別(日)
値 原著輪文
記事種別(英)
言語 en
値 Original
著者名(日) 吉田, 由紀子

× 吉田, 由紀子

WEKO 1914

吉田, 由紀子

Search repository
山田, 由吏

× 山田, 由吏

WEKO 1915

山田, 由吏

Search repository
原島, 恵美子

× 原島, 恵美子

WEKO 1916

原島, 恵美子

Search repository
中川, 靖枝

× 中川, 靖枝

WEKO 1917

中川, 靖枝

Search repository
著者名よみ ヨシダ, ユキコ

× ヨシダ, ユキコ

WEKO 1918

ヨシダ, ユキコ

Search repository
ヤマダ, ユリ

× ヤマダ, ユリ

WEKO 1919

ヤマダ, ユリ

Search repository
ハラシマ, エミコ

× ハラシマ, エミコ

WEKO 1920

ハラシマ, エミコ

Search repository
ナカガワ, ヤスエ

× ナカガワ, ヤスエ

WEKO 1921

ナカガワ, ヤスエ

Search repository
著者名(英) YOSHIDA, Yukiko

× YOSHIDA, Yukiko

WEKO 1922

en YOSHIDA, Yukiko

Search repository
YAMADA, Yuri

× YAMADA, Yuri

WEKO 1923

en YAMADA, Yuri

Search repository
HARASHIMA, Emiko

× HARASHIMA, Emiko

WEKO 1924

en HARASHIMA, Emiko

Search repository
NAKAGAWA, Yasue

× NAKAGAWA, Yasue

WEKO 1925

en NAKAGAWA, Yasue

Search repository
著者所属(日)
値 食生活科学科 栄養教育研究室
著者所属(日)
値 食生活科学科 栄養教育研究室
著者所属(日)
値 食生活科学科 栄養教育研究室
著者所属(日)
値 食生活科学科 栄養教育研究室
抄録(日)
内容記述タイプ Other
内容記述 この研究は、在宅要支援・要介護高齢者の食事サービスの現状から介護サービスのあり方を検討することを目的とした。被調査者は、すでに在宅でサービスを受けている男性14名、女性34名とした。調査は、被調査者の自宅を個別に訪問し、非指示的面接により行った。世帯別では夫婦のみの世帯が最も多く、次いで単身者世帯が多かった。多くの場合、家族が調理を担当し、本人が調理をするのは37.5%、配食サービスを利用しているのは12.5%であった。また、サービスを利用する理由として、身体的なものが多く挙げられた。在宅要介護高齢者の食事サービスは、新たな地域密着型サービスの中で確立させ、現状に即した個別的な対応で、生活の質を充実させていくことが必要であると示唆された。
抄録(英)
内容記述タイプ Other
内容記述 The purpose of this study was to examine the ideal way of the home-based services from the current state of the life support and the meal services of the elderly requiring support and long-term care in the community. The subjects were 14 male and 34 female who had already received domiciliary care. We individually visited each home and interviewed. At this study, the households of only elderly couples were most common, and the next was living all alone. The most of them were taking charge of cooking by the family, and the people who cooked their own were 37.5%, and who used the delivery meal service were only 12.5%. Because of physical problems more than psychological problems, they used these meal services. It is suggested that it's necessary to establish the meal services for the elderly in a new community-based support system, and to enhance their quality of life in individual correspondence suited the current state.
雑誌書誌ID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN10494731
書誌情報 実践女子大学生活科学部紀要

巻 44, p. 137-141, 発行日 2007-03-29
戻る
0
views
See details
Views

Versions

Ver.1 2023-05-15 12:58:09.265077
Show All versions

Share

Mendeley Twitter Facebook Print Addthis

Cite as

エクスポート

OAI-PMH
  • OAI-PMH JPCOAR 2.0
  • OAI-PMH JPCOAR 1.0
  • OAI-PMH DublinCore
  • OAI-PMH DDI
Other Formats
  • JSON
  • BIBTEX

Confirm


Powered by WEKO3


Powered by WEKO3